Chef Recepty HOME






Sushi Maki s tuniakom

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Rob
Nahrať obrázok
Pridané od: Rob
Uverejnené v:  Ryba & Morské plody
Počet zhliadnutí:  1211 videní
Doba Prípravy:  15 minút
Doba Varenia:  0 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Čínska / Ázijská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Snack/na zahryznutie
Porcie: 3
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Sushi Maki s tuniakom je jedna z najobľúbenejších variant tohto pokrmu celosvetovo. A niet divu, jeho chuti okamžite podlahne celá rodina.

Ingrediencie

Tuniak čerstvý do sushi/ filety (lacnejšia varianta je tuniaková konzerva)

Sushi ryža -recept tu

Riasa Nori

Majonéza

Avokádo

Červená paprika

Uhorka

Chilli

Sójová omáčka

poprípade wasabi chren a nakladaný zázvor

Postup

Ak použijeme tuniaka z konzervy, tak z toho najprv vylejeme olej a v malej miske si ho dobre zmiešame s majonézou a chilli.

Avokádo a papriku opláchneme a nakrájame na úzke pásiky.

Na bambusovú podložku si položíme riasu nori. Sem najprv pridáme vrstvu ryže, ktorú vlhkými rukami pekne rozprestrieme až po okraje s výnimkou strany kde skončíme rolovanie. Tu necháme asi 1-2 cm voľné.

Asi do 1/3 riasy dáme tuniakovú pastu a nakrájané pásiky avokáda a papriky, alebo uhorky.

Začneme rolovať. Keď sa budeme blížiť ku koncu rolovania, tak stranu riasy kam sme nedali ryžu jemne vlhkými prstami navlhčíme aby sa lepšie riasa zlepila keď rolku zavinieme.

Podávame nakrájané na taniery s wasabi a nakladaným zázvorom. Sójovú omáčku dáme do malej misky, táto slúži na namáčanie maki kúskov.

Hodnotenia

Pridané od : Karol!na on 2013-07-08 13:24:45
Mňam mňam...Filety z tuniaka, alebo krabie tyčinky a bez majonézy - to je moje. Potom určite pridám nejaký recept