Chef Recepty HOME






Praženica alebo Perfektná Klasika

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Redakcia
Nahrať obrázok
Pridané od: Redakcia
Uverejnené v:  Z vajec
Počet zhliadnutí:  1494 videní
Doba Prípravy:  1 minút
Doba Varenia:  15 minút
Diéta: Kulturistika a fitness
Kuchyňa: Slovenská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Raňajky
Porcie: 1
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Jemná a lahodná praženica, ktorú musí zvládnuť každý správny gazda aj gazdinka. Toto je klasický recept na miešané vajíčka skvelé len tak s hriankou alebo vhodné ako základ pre ďalšie doplnenia o zeleninu, ale aj slaninku, párky, alebo omáčky.

Ingrediencie

3 vajcia z voľného chovu

8 lyžíc plnotučného mlieka, alebo 4 lyžice smotany na šľahanie

1 lyžica masla (nie margarínu)

 

 

Postup

Na panvici si na najslabšom ohni necháme roztopiť maslo. Môžeme mu pomôcť drevenou varechou no dáme pozor, aby  nezačalo hnednúť a pripekať.

Medzitým si v miske vydličkou rozmiešame rozklepnuté vajička a smotanu.

Na roztopené maslo vylejeme vajíčka a necháme piecť približne 30 sekúnd. Potom varechou primerane premiešavame až kým nebudú vajíčka hotové.

Necháme pár sekúnd v panvici vychladnúť, tzv. dojsť a servírujeme.

Krajec chlebu pokvapkáme olivovým olejom a na suchej panvici ho z oboch strán jemne opečieme.

Praženicu podávame na opečenom krajci ozdobenú pažítkou.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie