Chef Recepty HOME








Čínske kurča s omáčkou ala General Tso

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky JanK
Nahrať obrázok
Pridané od: JanK
Uverejnené v:  Kuracie
Počet zhliadnutí:  3270 videní
Doba Prípravy:  20 minút
Doba Varenia:  15 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Čínska / Ázijská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 4
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Špeciality
Krátky opis: 
Dlho som hladal a výskušal mnoho variant na tento tradičný recept z ázijských reštaurácii, kým som zkombinoval to čo mi najviac chutilo a voňalo z viacerých receptom na prípravu tohoto chrumkavého čínskeho kurčaťa. Verím, že Vám bude kurča chutiť.

Ingrediencie

½ kg kuracích pŕs, alebo kuracích stehien bez kosti
1 lyžicu svetlej sójovej omáčky
1 vajíčko Mleté čierne korenie (najlepšie čerstvo namleté)
kukuričný škrob
3-4 zelené (jarné) cibuľe
3-12 malých sušených chilli papričiek podľa chuti
0,8-1 l oleja na vyprážanie a opekanie
Omáčka:
2 lyžice tmavej sójovej omáčky
1 lyžica ryžového octu
2 lyžice čínskeho ryžového vína, alebo suchého cherry
1 lyžica kryštálového cukru
3 lyžice kuracieho vývaru
1/3 lyžice mletého zázvoru
1/4 až 1/2 lyžice prepasírovaného cesnaku (podľa chuti)
2-3 lyžice kukuričného škrobu na zhustenie omáčky

Postup

1. Na vytvorenie čínskej omáčky si v stredne veľkej miske spolu dobre zmiešame všetky jej ingrediencie, tak aby sa rozpustil cukor a odložíme bokom. Cibuľky umyjeme a spolu s papričkami nakrájame na malé kúsky a tiež si odložíme bokom.

2. Nakrájame kuracie mäso na kocky. Potom tieto kocky zmiešame spolu s vajíčkom, sójovou omáčkou a korením. Pridáme dostatočné množstvo kukuričného škrobu, aby bolo celé mäso dostatočne zaliate, a poriadne spolu všetko premiešame.

3. Vo woku, alebo vo fritéze necháme zohriať olej na teplotu okolo 180C. Následne pridávame postupne všetky kuracie kúsky a vyprážame do chrumkava približne 4-5 minút. Potom kúsky vytiahneme a osušíme od oleja.

4. V malom hrnci si zohrejeme omáčku a za stáleho miešania ju necháme zhustnúť a prepojiť všetky jej chute po dobu asi 1-2 minút. Pokiaľ chceme hustejšiu, tak môžeme pridať trochu kukuričného škrobu.

5. Vo vysokej panvici, alebo v už zmienenom woku (musíme ho predtým umyť) zohrejeme asi 2 lyžice oleja. Následne pridáme všetku cibuľu a papriky. Tieto opražíme približne 20-30 sekúnd. Pridáme kuracie kocky a do zlata opečieme, čo bude trvať okolo 1-2 minút.

6. Zoberieme hrniec s omáčkou a celou ňou polejeme naše čínske kuracie kúsky so zeleninou. Dobre všetko spolu premiešame, tak bolo všetko pekne zahalené omáčkou a varíme približne ďalšie 2 minúty. Podávame ihneď. Dobrú chuť.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie