Chef Recepty HOME








Česká zemiaková knedľa

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Rob
Nahrať obrázok
Pridané od: Rob
Uverejnené v:  Múčne
Počet zhliadnutí:  11490 videní
Doba Prípravy:  15 minút
Doba Varenia:  20 minút
Diéta: Vegetariánske jedlá
Kuchyňa: Česká kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 4
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: 
Existujú rôzne obmeny českej knedle, no mne sa osvedčila najviac táto, ešte ak mám tak občas pridám staršie rožky a trošku slaninky na chuť

Ingrediencie

1 kg zemiakov

2 vajíčka

250 g hrubej múky

150 g detskej krupice

soľ

Postup

Zemiaky si ošúpeme a uvaríme (najlepšie pár hodín vpred, aby stihli vychladnúť).

Následne ich nastrúhame, alebo prepasýrujeme do stredne veľkej misky.

Vytvoríme si cesto pridaním múky, krupice, vajíčiek a soli. Dobre premiešame a necháme odležať 10 min a dáme si zovrieť vodu, do ktorej pridáme 1 kávovú lyžičku soli.

Podľa chuti si buď urobíme 5-6 cm valčeky, alebo knedľové gule.

Knedle varíme a keď vyplávu na povrch tak ich varíme ešte cca. 10 minút. Následne ich vyberieme z vody, necháme vychladnúť na primeranú teplotu a môžeme podávať gule buď rozkrojené, alebo v celku.

Tip:
Podľa chuti môžeme pridať do knedle nakrájané rožky, udenú slaninu, petržlenovú vňať, poprípade cesnak

Nebolo pridané žiadne hodnotenie