Chef Recepty HOME








Pikantné Buffalo kuracie krídelká

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Rob
Nahrať obrázok
Pridané od: Rob
Uverejnené v:  Kuracie
Počet zhliadnutí:  2373 videní
Doba Prípravy:  10 minút
Doba Varenia:  45 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: USA / Kanadská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Večera
Porcie: 1
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Vyprážené Buffalo krídla podľa originálneho receptu. Krídielka samotné majú príjmenú ostrú chuť, ktorá je zjemnená syrovým dipom a chrumkavou zeleninou.

Ingrediencie

10 kuracích krídel

60 g hrubej múky

1/2 lyžičky červenej paprika

1/2 lyžičky Cayenského korenia

lyžička soli a čierneho korenia

olej na vyprážanie

55 g masla

60 ml obľúbenej ostrej omáčky

štipka sušeného cesnaku

 

Mrkva, zeler

kyslá smotana

Niva, alebo iný modrý syr

2 Strúčiky cesnaku (preapasýrované)

3 lyžice majonézy

Postup

Z kuracích krídeliek odstránime konce a rozpolíme ich v kĺbe.

V miske si dobre zmiešame múku, korenie, papriku a soľ. Túto zmes použijeme na obalenie kuracích krídel. Po obalení, misku aj s krídlami prikryjeme a dáme do chladničky na 1-2 hod. Toto pomôže múke lepšie prilnúť k mäsu a krídelká budú chrumkavejšie.

Olej si fo fritéze predhrejeme na 200 stupňov C. Malo by ho byť dostatok, aby sa krídelká kompletne ponorili.

Vyprážame krídelká po dobu asi 10-15 minút, alebo kým nedostanú správnu farbu.

Medzitým si v menšom hrnci na nízkej teplote roztopíme maslo. Následne vytvoríme omáčku pridaním štipľavej omáčky, korenia a podľa chuti štipky sušeného cesnaku.

Po kompletnom roztopení masla a dobrom premiešaní, si omáčku dáme bokom.

Krídelká si po vypražení vyberieme, dáme na rošt kde necháme odkvapkať olej. Toto je dôležité lebo ak nebudú suché, tak sa na ne neprilnie dobre omáčka.

Vyprážané krídla si teraz dáme do misky, polejeme omáčkou a dobre ich premiešame, aby boli kompletne obalené.

Ku krídelkám podávame kúsky surovej zeleniny (najčastejšie zeler a mrkvu) a dip. Dip si vytvoríme zmiešaním, napríklad mixérom kyslej smotany, majonézy, modrého syru a cesnaku podľa chuti.

Prajem dobrú chuť.

Hodnotenia

Pridané od : JanK on 2013-05-02 12:11:28
Až na dip a zeleninu ten recept poznám, takto je to, ale o mnoho lepšie - ani by som neveril. Len ja mám radšej pečenú verziu :)....v podstate je to rovnaké, ale zdravšie a olejom ich pred pečením iba trošku potriem.